Inici / Forn Marull

Forn Marull

El Forn Marull és una empresa familiar fundada l’any 1956 que elabora un ampli assortiment de pa artesanal, brioixeria i pastisseria

El Forn Marull compta amb tres establiments i una vintena de treballadors. L’empresa ha estat premiada amb vàries distincions del sector i ha rebut dues cartes de mestre artesà alimentari, així com la denominació d’origen del bunyol de l’Empordà.

Gràcies a la trajectòria, la bona feina a l’obrador i la qualitat dels seus productes Forn Marull ha assolit el reconeixement dels seus clients entre els que s’hi compten personatges emblemàtics com el cantaautor Lluís Llach, o l’expresident de la Generalitat de Catalunya, Pasqual Maragall, entre altres.

Distincions

Al llarg dels darrers anys els establiments de Forn Marull han rebut diferents distincions com el títol de Mestre Artesà Alimentari per la tasca de flequer realizada durant tants anys, que van rebre Josep Marull Serrats i el seu fill, Josep Marull. També cal destacar l'obtenció de la "e d'Empordà" com a garantia de qualitat dels seus productes, concretament pels bunyols de l'Empordà. D'altra banda Forn Marull forma part del Gremi de Flequers de les Comarques Gironines i disposa del distintiu "És farina de Girona" que acredita que utilitza aquest producte com a matèria primera.

Història

L'empresa va néixer l'any 1956 per iniciativa de Josep Marull Serrats, quan decideix tirar endavant el negoci on havia fet d'aprenent al costat del forner Narcís Combis Entressera. Durant aquest període inicial, Josep Marull Serrats va seguir fent les tasques de flequer tal i com s'havien fet des del principi, i poc a poc va anar fent creixer l'empresa. Al principi, quan acabava de fer el pa del dia, l'anava a repartir pels pobles del voltant amb un carro estirat per cavall.

Amb el temps es van anar diversificant els productes que s'elaboraven i també els que es comercialitzaven a la botiga, on al principi hi atenia Consol Salvà, dona de Josep Marull. Una part de la feina es va modernitzar, amb la instal·lació per exemple la màquina de pastar, però en canvi es va mantenir el forn de llenya fins l'actualitat, per tal de seguir fent el pa tal com s'havia fet sempre.

Anys després Josep Marull Salvà va entrar al negoci familiar i més tard l'esposa d'aquest, Dolors Feixas, també s'hi va incorporar. Va ser en aquesta època que es va començar a elaborar nous productes de brioxeria, i amb ells l'arribada de nous clients.

Als anys 90 la tercera generació de la família s'incorpora a l'empresa. És Eduard Marull Feixas, que cursava estudis de pastisseria a Barcelona, qui introdueix noves elaboracions gastronòmiques, gràcies a la seva formació. És en aquesta que s'amplia el Forn Marull amb nous establiments a la Bisbal d'Empordà i a Flaçà.

La trajectòria de l'empresa està marcada pel caràcter familiar que ha permès garantir els processos orginals d'elaboració del pa, els brunyols de l'Empordà, el carquinyolis, els xuixos, i els altres productes de pastisseria. Una combinació perfecte de la tradició de tres generacions i la innovació de les darreres tendències en pastisseria i xocolateria.

Forn Marull
"Gràcies per la seva visita"
iglesiesassociats